گفتوگوی اختصاصی گسترشنیوز با مدیرعامل شرکت فولاد آتیه خاورمیانه در آستانه روز صنعت و معدن؛ فولادیها را از بخشنامههای پشتمیزی رها کنیم.
قنواتی گفت: ما با توجه به وضعیت موجود و اگر نخواهیم به فناوریهای روز اشاره کنیم، وضع قوانین خلق الساعه و بخشنامههای پشت میزی و غیر عملیاتی یکی از مهمترین چالشهای بخش معدن است.
گسترشنیوز: عزیز قنواتی، مدیرعامل شرکت فولاد آتیه خاورمیانه در گفتوگو با گسترشنیوز گفت: روز صنعت و معدن را به همه صنعتگران و تمام کسانی که تلاشگر این صنعت بزرگ هستند از معدن تا محصول نهایی، کارگران و کسانی که در جبهه صنعت و فولاد فعالیت میکنند تبریک و خسته نباشید میگویم.
پیش از این جنگ نظامی داشتیم و درحالحاضر با جنگ اقتصادی مواجه هستیم و از همه انتظار مقاومت و ایستادگی در برابر تحریمها دارم همانگونه که رزمندگان جبهه نظامی ۸ سال مقاومت کردند و درحالحاضر از تمامی افراد یاری رسان در صنعت کشور تقاضا دارم با صبر و مقاومتی که تاکنون انجام دادهاند و همراه با بومیسازی دوباره دشمن را مایوس کنند.
وی افزود: از مسئولان تقاضا میکنم در کنار صبر و حوصله در کنار تولیدکنندگان باشند و حرفها را بشنوند. باید کاری کنیم که این صنعت روز به روز به سمت بهبود حرکت کند و در جایی که قوانین کشور نمیتواند کارساز باشد این اجازه داده شود تا خود صنعتگران هر ابتکاری که دارند را انجام دهند. باید از نظرات استفاده شود چه بسا که تولیدکننده بتواند مشکل را حل کند. به یک وفاق فنی نزدیک و به روز برسیم. نباید سالی یک روز به فکر صنعتگرها باشیم باید هر ماه فکر کنیم روز صنعت است و حرف صنعت گران را بشنویم ما باید به گونهای فکر کنیم که گویا هر روزمان روز صنعت و معدن است و تلاش کنیم تا مشکل صنعتگران حل شود.
بخشنامههای پشتمیزی غیر عملیاتی چالش فولادیها
وی در پاسخ به این پرسش که مهمترین چالشی که امروز در زمینه فولاد با آن مواجه هستیم، چیست، گفت: ما با توجه به وضعیت موجود و اگر نخواهیم به فناوریهای روز اشاره کنیم، وضع قوانین خلق الساعه و بخشنامههای پشت میزی و غیر عملیاتی یکی از مهمترین چالشهای بخش معدن است
قنواتی گفت: درحالحاضر همراهی وزارتخانه و دولت با انجمن فولاد و تولیدکنندگان بسیار خوب شده است و میزان حمایتی در خصوص تامین سرمایه در گردش میکند مناسب است اما باید از این صنعت حمایت بیشتری شود. با توجه به مازاد فولادی که داریم باید صادرات را تسهیل کنیم و اگر این کار انجام نشود با توجه به مازاد تولیدی که داریم میتوان گفت یکی از چالشها نیز همین مازاد فولاد باشد.
مدیرعامل شرکت فولاد آتیه خاورمیانه گفت: شنیده میشود که حتی کشورهای همسایه به دلیل داشتن شرکتهای کوچک فولادی همچون عراق شاید در تمام شرکتهای فولادی خود ۵۰۰ هزار تن ظرفیت نداشته باشد. در حال اعمال تعرفه برای حمایت از صنایع خود است. باید دستگاه دیپلماسی مذاکراتی داشته باشد تا میزان تعرفهها را تعدیل کند تا صنعت و بازار ما بالا و پایین نشود به خصوص این که اگر نرخهای داخلی بسیار پاییناید و کف نداشته باشد میتواند در صادرات تاثیر بگذارد. چبرای رفع این شرایط حمایتهای صورت گرفته اما باید سریع این مشکلات حل شود.
وی گفت: صنعت فولاد مانند یک جاندار است و آزمایشات مختلفی انجام دهیم و این اجازه را ندهیم که نیازی به دارو داشته باشد. باید خیلی سریع مشکلات صنعت فولاد را حل کنیم تا در عملکرد آن مشکلی به وجود نیاید و رو به جلو حرکت کند. خیلی از شرکتهای فولادی هنوز ظرفیت خالی دارند و باید کارهایی انجام شود تا به ظرفیت اسمی خود برسند. به طور کلی چالشهای صنعت فولاد ایران را میتوان در چهار مورد صادرات و مشکلات صادر کنندهها، قوانین خلق الساعه، تعرفهها، دیپلماسی، کف نرخ داخلی (ثبات نرخهای داخلی) اعلام کرد که این موارد از جمله چالشهای اساسی و مشکلات بزرگ حال حاضر هستند.
لینک کوتاه: